Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling. Det är den smakrika teriyakisåsen som ger kycklingen den sötsalta smaken.
Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Nagga kycklingens skinnsida med en gaffel.
Blanda samman alla ingredienser till teriyakisåsen. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stekpanna och lägg dem på en tallrik.
Stek kycklingen med skinnsidan ner i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Vänd kycklingen och stek ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll över teriyakisåsen. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat.
Lägg riset i lådor. Fördela grönsakerna ovanpå och lägg kycklingen överst.