Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Torina teriyaki – teriyakikyckling

Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling. Det är den smakrika teriyakisåsen som ger kycklingen den sötsalta smaken.

Torina teriyaki – teriyakikyckling
Torina teriyaki – teriyakikyckling
Torina teriyaki – teriyakikyckling
Recept på torina teriyaki – teriyakikyckling. Foto: Ulrika Pousette

Teriyakikyckling

  • 4kycklinglårfiléer- (med skinn utan ben, á 200 g)
  • 1röd paprika- liten
  • 1paprika- gul liten
  • 3salladslökar
  • 2 mskrapsolja

Teriyakisås

  • 1 msksake
  • 4 mskmirin (söt matlagningssake)
  • 5 mskjapansk soja
  • 1 tskströsocker

Tillbehör

  • 1 satsris- kokt

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Nagga kycklingens skinnsida med en gaffel.

  2. Blanda samman alla ingredienser till teriyakisåsen. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stekpanna och lägg dem på en tallrik.

  3. Stek kycklingen med skinnsidan ner i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Vänd kycklingen och stek ytterligare ca 2 min. Sänk värmen och häll över teriyakisåsen. Låt puttra tills  kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat.

  4. Lägg riset i lådor. Fördela grönsakerna ovanpå och lägg kycklingen överst.

Vad tyckte du om receptet?