Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tori no kara-age – friterad kyckling

Det asiatiska ströbrödet, panko, får den friterade kycklingen att bli oemotståndligt frasig.

Tori no kara-age – friterad kyckling
Tori no kara-age – friterad kyckling
Tori no kara-age – friterad kyckling

Ingredienser

  • 3kycklingfiléer
  • 2vitlöksklyftor- skalade rivna
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlpankoflingor- (asiatiskt ströbröd)

FRITERING OCH SERVERING

  • 3 dlrapsolja
  • 0,5citron- i tunna klyftor

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i kuber. Riv vitlöken mosig, blanda den med saltet och marinera köttet i blandningen 1 timme.

  2. Ta upp och torka kuberna. Doppa dem i mjölk och rulla dem därefter i panko.

  3. Hetta upp oljan i en liten gryta eller wok till 180° då det börjar ryka lätt. Fritera kuberna ljust gyllene ca 4 min.

  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Lägg upp på små fat och servera med citron.

Vad tyckte du om receptet?