Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonnato pannacotta

Den milda och goda italienska tonfisksåsen, som vanligtvis serveras till kokt kalvkött, passar utmärkt som mingelrätt när den serveras i glas.

Tonnato pannacotta
Tonnato pannacotta
Tonnato pannacotta
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkartonfisk- i vatten à 185 g
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 mskkapris
  • 5sardellfiléer- hackade
  • 5 dlmellangrädde
  • 4gelatinblad
  • salt
  • peppar- nymalen

Till garnering

  • persilja- hackad
  • chili- hackad röd
  • svarta oliver
  • cocktailkapris

Gör så här

  1. Låt tonfisken rinna av. Mixa med yoghurt, citron, kapris, sardeller och hälften av grädden.

  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.

  3. Värm resten av grädden i en kastrull på svag värme. Ta från värmen. Krama ur gelatinet och blanda med grädden. Låt svalna. Rör ner gelatinblandningen i en fin stråle i tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll upp i 8 små glas. Låt stelna i kylen i cirka 4 timmar.

  5. Garnera med hackad persilja, chili, oliver och coctailkapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök