Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tonkatsu, fläskkotlett panerad i panko. Frasigt, sött och salt. Det går bra att välja tunt skivad kyckling i stället. Tunnskivade fläskkotletter finns av märket Scan. Skär köttet i smala bitar inför servering, den här rätten ska helst ätas med pinnar.
Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Häll ut mjöl på en tallrik, ströbröd på ett annan och vispa upp ägget i en skål. Vänd köttskivorna i mjölet och skaka av, därefter i ägget och slutligen i ströbrödet. Lägg gärna skivorna på ett galler för att torka lite.
Sallad: Finstrimla salladen. Massera in 3/4 tsk salt och låt stå i ca 5 min. Rör i majonnäs och senap.
Tonkatsusås: Rör ihop ketchup, soja, worcestersås och honung.
Stek köttet gyllenbrunt i medelvarm panna i 1,5 msk olja i ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skär köttet i skivor och servera med ris, sallad och sås. Strö över furikake eller sesamfrön.