Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tonkamadeleiner med lönnsirap är en ljuv och lätt kaka som bör ätas nybakad. Traditionellt görs den i snäckformade plåtar, men den blir en perfekt munsbit i en liten silikonform.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Pensla madeleineformarna med lite av smöret.
Riv tonkabönan fint på ett zestjärn. Blanda tonkaböna, socker och ägg och vispa fluffigt. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv det yttersta skalet.
Tillsätt citronskal och smör till äggvispet och rör ihop. Sikta i mjölet, blandat med bakpulver.
Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Ta ut kakorna och låt svalna på galler. Pensla med lönnsirap precis före servering.