Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonga - citron och kokosbar

Tongabitarna smakar nästan som Bounty. Knastrig kokos med citronsmak doppade i choklad. Smält hälften av chokladen till

kokosdoppet. Lite kokos släpper när de doppas så det bör göras i två omgångar.

Tonga - citron och kokosbar
Tonga - citron och kokosbar
Tonga - citron och kokosbar

Ingredienser

  • 2 dlströsocker
  • 2äggvita
  • 200 gkokosflingor
  • 1citron- finrivet skal
  • 250 gchoklad- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda socker och äggvita. Mixa kokos och sockerblandningen. Kör bara några varv, kokosflingorna ska fortfarande vara ganska hela. Vänd i citronskalet.

  2. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en ugnssäker form, ca 25x18 cm. Tryck ut kokosen i 1 1/2 cm tjockt lager.

  3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Skär upp i bitar, 1 1/2 cm breda och 4 cm långa. Sätt in bitarna i kylen ca 2 timmar.

  4. Smält hälften av chokladen på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Dra av från värmen och doppa hälften av bitarna i chokladen. Dra ett mönster med en gaffel i chokladen. Lägg bitarna på bakplåtspapper. Gör ren kastrullen och gör på samma sätt med resten av chokladen och kokosbitarna.

Vad tyckte du om receptet?