Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisktartar med sesamkex

Tonfisktartar med sesamkex. En utmärkt och snabblagad förrätt med tonfisktartar med wasabikräm på sesamkex. Vi använde sesamkexen från Renée Voltaire.

Tonfisktartar med sesamkex
Tonfisktartar med sesamkex
Tonfisktartar med sesamkex
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gtonfisk- färsk, MSC-märkt
  • 1 mskmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 1 tsklime- pressad
  • 0,5 tskwasabipasta
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 12sesamkex- svarta

Garnering

  • 1 tskfurikakeblandning- eller sesamfrön
  • 0,25 krukakörvel

Gör så här

  1. Skär tonfisken i små tärningar. Rör ihop majonnäs, limesaft och wasabi. Krydda med flingsalt och peppar. Vänd ihop hälften av krämen med tonfisken.

  2. Fördela tartaren på kexen. Klicka över resterande dressing och garnera med furikake och körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstips! Fråga i fiskdisken om tonfisken varit fryst. Om inte ska den frysas 3 dygn före.