Pinchos
Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr hemma i trädgården. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxa till med pinchos! Här är ett gott recept på tonfisktartar med oliv- och kaprisaioli. Tonfisken bra att ersätta med lax.
Aioli: Lägg äggulan i en skål. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt olja, lite i taget under vispning. Häll bort oljan från oliv- och kapristapenaden och rör ner blandningen i aiolin. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Rosta bröden mitt i ugnen ca 7 min, tills de fått fin färg.
Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid den på snittytan på brödskivorna medan de är varma.
Tartar: Skär tonfisken i små tärningar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Ansa och finstrimla löken. Hacka persiljan och koriandern. Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda tonfisken med limeskal, 1 msk limesaft, lök, örter, chili, olja, salt och peppar. Servera tartaren direkt med bröd och aioli.
Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr hemma i trädgården. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: