Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrett

Blanda samman tonfisk och vinägretten precis innan den ska serveras så att tonfisken behåller sin röda färg. Den vitnar snabbt när den blandas med citrus.

Tonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrettTonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrettTonfisktartar med lime- och ingefärsvinägrett

Ingredienser

  • 150 gtonfisk- färsk

Lime- och ingefärsvinägrett

  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 tsklimesaft- pressad
  • 5 gingefära- riven, syltad
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 krmtabasco
  • 1vitlök- klyfta, liten, pressad
  • 1schalottenlök- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar

Garnering

  • gurka- tunna strimlor

Tillbehör

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en mixer och kör till en jämn och slät dressing.

  2. Servering: Skär tonfisken i 1/2 cm stora tärningar. Blanda den med dressingen. Lägg upp på knäckebröd, garnera med gurka och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?