Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisksås - lättlagad pastasås med tonfisk, sardeller och kapris

Recept på tonfisksås till pasta. Så smidigt med en sås som inte behöver kokas. Den kan blandas med varm nykokt pasta eller med kalla överblivna pastarester till en sallad. Tänk på att köpa miljömärkt tonfisk av bra kvalitet för godast och bäst resultat.

Tonfisksås - lättlagad pastasås med tonfisk, sardeller och kapris
Tonfisksås - lättlagad pastasås med tonfisk, sardeller och kapris
Tonfisksås - lättlagad pastasås med tonfisk, sardeller och kapris
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 burkartonfisk i olja- MSC-märkt, (à 200 g)
  • 2sardeller
  • 1 tskkapris- mellanstora
  • 1rödlök
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 krukabasilika
  • 1citron
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 23 mskolivolja
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • pasta- nykokt, eller kall kokt

Gör så här

  1. Häll av tonfisken men spara oljan. Mosa sardellerna. Hacka kaprisen. Skala och finhacka rödlöken. Skala och finriv vitlöken. Finhacka basilikan. 

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finstrimla skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Blanda ner sardeller, kapris, rödlök, vitlök, basilika och citronskal i tonfiskoljan. Ringla över citronsaft och olivolja. Vänd ner tonfisken, delad i små bitar. Krydda med peppar.

  4. Servera röran till nykokt pasta eller blanda den med kall pasta.

Vad tyckte du om receptet?