Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisksallad med bönor

Tonfisk på burk är alltid bra att ha med ombord. Numera finns det flera olika goda bönsorter på burk och här är det små vita bönor, s k cannelini, som blir lunchrätt i slutet på båtveckan.

Tonfisksallad med bönor
Tonfisksallad med bönor
Tonfisksallad med bönor

Ingredienser

  • 410 gcannellinibönor
  • 185 gtonfisk- i vatten
  • 300 gsmåpotatisar- kokta, kalla eller varma
  • 4salladslökar- strimlade
  • 1äpple- urkärnat, i tunna klyftor
  • 0,5 dlpersilja- finhackad

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1vitlöksklyfta- pressad

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av och likaså tonfisken. Dela potatisarna och blanda dem i en skål med bönorna och tonfisken i bitar.

  2. Blanda ner strimlade salladslökar, klyftat äpple och finhackad persilja.

  3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den i salladen.

Vad tyckte du om receptet?