Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tonfisksallad med bönor och hemgjord vinägrett med smak av schalottenlök, en rätt som passar både till middag och lunch. Krutonger finns att köpa färdiga i påse, eller gör egna av dagsgammalt bröd.
Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinägern och låt stå ca 15 min.
Låt tonfisken rinna av. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Snoppa eventuellt de gröna bönorna om färska används. Koka färska bönor i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Koka frysta bönor enligt anvisning på förpackningen. Tärna tomaterna.
Blanda löken med olja och honung. Krydda med salt och peppar.
Blanda tonfisken med de olika bönsorterna, tomater och sallad. Häll över vinägretten och toppa med krutonger.