Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 33g
Kolhydrater: 44g
Tonfisksallad med basilikavinägrett är extra bra när man har ris eller andra gryn över.
Lägg tonfisken i ett durkslag och låt rinna av. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka 6–7 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och halvera äggen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg dem i kallt vatten ca 10 min för att mildra smaken. Skär tomaterna i bitar.
Dressing: Skala och riv vitlöken. Mosa ihop den med 1 krm salt. Lägg basilikabladen i en mixerbägare och tillsätt vitlöksblandningen, 2 msk vinäger, 3 msk olja, 1 msk vatten och eventuellt 1 tsk honung. Mixa samman till en dressing. Används balsamvinäger behövs ingen honung.
Lägg upp gryn, tomater, lök, sparris, tonfisk, rucola och ägg på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och servera resten till.