Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad Niçoise tröttnar man aldrig på under sommarhalvåret. Lika god att njuta till lunch på bryggan som att packa i utflyktskorgen. Här är en variant med färsk fänkål.
1 Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i bitar.
Förväll haricots verts i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter.
Skala och skiva löken, klyfta tomaterna, ansa och strimla fänkålen. Hacka sardellerna. Låt tonfisken rinna av.
Blanda potatis, bönor, lök, tomater, fänkål, sardeller, örter, kapris, oliver, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner tonfisken så den inte smular sönder.
Toppa salladen med halverade eller klyftade ägg och citronklyftor.
Recept från Mitt kök