Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisksallad med ägg & färskpotatis


Sallad Niçoise tröttnar man aldrig på under sommarhalvåret. Lika god att njuta till lunch på bryggan som att packa i utflyktskorgen. Här är en variant­ med färsk fänkål.

Tonfisksallad med ägg & färskpotatis

Tonfisksallad med ägg & färskpotatis

Tonfisksallad med ägg & färskpotatis

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gfärskpotatis
  • 150 gharicots verts
  • 1rödlök
  • 23tomater
  • 1fänkål
  • 56sardellfiléer
  • 2 burkartonfisk i olja- à 185 g
  • 0,5 dlörter- hackade, till exempel citron
  • timjan- och dill
  • 3 mskkapris
  • 1,5 dlsvarta oliver
  • citron- pressad saft av 1/2
  • 0,5 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1citron

Gör så här

  1. 1 Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i bitar.

  2. Förväll haricots verts i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter.

  3. Skala och skiva löken, klyfta tomaterna,­ ansa och strimla fänkålen.­ Hacka sardellerna. Låt tonfisken rinna av.

  4. Blanda potatis, bönor, lök, tomater, fänkål, sardeller, örter, kapris, oliver, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner tonfisken så den inte smular sönder.

  5. Toppa salladen med halverade eller klyftade ägg och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök