Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskröra med kapris, spenat & ägg


Rester över efter festen? Ta med som lunch till stranden.

Tonfiskröra med kapris, spenat & ägg
Tonfiskröra med kapris, spenat & ägg
Tonfiskröra med kapris, spenat & ägg

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 burktonfisk i olja
  • 2äggulor
  • 1 tskdijonsenap
  • 5 dlrapsolja
  • 1citron
  • 4ägg
  • 200 gtomater- i olika färger och former
  • 1 burkkaprisbär
  • 100 gbladspenat
  • 1 krukadill
  • 2avokador- ätmogna
  • 1surdegsbaguette

Gör så här

  1. Mixa äggulorna med dijonsenap, citronjuice från 1/2 citron och hälften av tonfisken med rapsoljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka äggen 8 minuter från att vattnet kokat upp.

  3. Skär baguetten i tunna skivor.

  4. Dela avokadorna i halvor och gröp ur köttet med en sked i mindre bitar. Skär tomaterna i tärningar.

  5. Slunga tomat, kapris, spenat, avokado, dill och baguette i en bunke.

  6. Lägg i fina skålar. Bryt över den andra delen av tonfisken och halverade ägg samt klicka ut tonfiskröran. Avsluta med att ringa över lite olivolja och nymalen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök