Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god tonfiskpasta med sötsyrliga tomater och ett krispigt brödströssel med chili.
Bryt brödet i bitar och lägg i en mixerskål med 1/2 dl olja och sambal. Mixa till en smul. Häll över smulet i en stekpanna och stek på medelvärme under omrörning tills brödet är krispigt och fått fin färg. Låt kallna.
Låt tonfisken rinna av. Häll av oljan från tomaterna och hacka dem. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Repa och finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Lägg allt i en skål och rör i 2 msk olja och 1/2 tsk salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara
ca 1 dl av pastans kokvatten. Häll tonfiskröran i en stekpanna och fräs i ca 30 sek. Vänd i pastan och späd med kokvatten till önskad konsistens.
Servera pastan med chiliströssel.
Läs också: