Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskpasta med ugnsbakade tomater och chiliströssel

En god tonfiskpasta med sötsyrliga tomater och ett krispigt brödströssel med chili.

Tonfiskpasta med ugnsbakade tomater och chiliströsselTonfiskpasta med ugnsbakade tomater och chiliströsselTonfiskpasta med ugnsbakade tomater och chiliströssel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- gärna linguini
  • 100 glevainbröd- dagsgammalt
  • 1 msksambal oelek
  • 1 burktonfisk i olja- (200 g)
  • 1 burkugnsbakade tomatklyftor- (Zeta 280 g)
  • 1citron
  • 1 knippabladpersilja
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och lägg i en ­mixerskål med 1/2 dl olja och sambal. Mixa till en smul. Häll över smulet i en stekpanna och stek på medelvärme under omrörning tills brödet är krispigt och fått fin färg. Låt kallna.

  2. Låt tonfisken rinna av. Häll av oljan från tomaterna och hacka dem. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Repa och finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Lägg allt i en skål och rör i 2 msk olja och 1/2 tsk salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på ­förpackningen. Häll av men spara

    ca 1 dl av pastans kokvatten. Häll ton­fiskröran i en stekpanna och fräs i ca 30 sek. Vänd i pastan och späd med kokvatten till önskad konsistens.

  4. Servera pastan med chiliströssel.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Recept på 4 festliga pastarätter - klart på 30 minuter