Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskmacka med harissa och selleri

Det är gott med het mat när det är varmt ute. Här kommer hettan från harissa. Smaka dig fram eftersom harissan kan variera i smak.

Tonfiskmacka med harissa och selleriTonfiskmacka med harissa och selleriTonfiskmacka med harissa och selleri

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 4ägg- hårdkokta
  • 3 burkartonfisk i vatten- (à 200 g)
  • 1 dlkapris- grovhackad
  • 1 tskharissa
  • 1 krukabladpersilja- hackad
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 krmflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2selleri- stjälkar
  • 4frallor- t ex källarfranska

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och grovhacka äggen. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda lök och ägg, tonfisk, kapris, harissa, persilja, majonnäs, vinäger, salt och peppar.

  2. Strimla stjälksellerin tunt och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet från sellerin och klappa den torr med handduk. Fyll frallorna med selleri och tonfiskröran. Rulla in i papper och förvara i kylväskan.

Vad tyckte du om receptet?