Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskfyllda spanska ägg

Tonfiskfyllda spanska ägg
Tonfiskfyllda spanska ägg
Tonfiskfyllda spanska ägg
Annika Broman

Ingredienser

  • 4 stägg
  • 1 burktonfisk- liten
  • 23 mskmajonnäs
  • chilisås- (av ketchuptyp)
  • tabasco
  • 1 dlyoghurt- naturell (typ grekisk/turkisk/meze)
  • 12 stgröna oliver

Gör så här

  1. Koka äggen, 8–10 minuter. Låt dem kallna och halvera dem sedan på längden. 2 Gröp ur äggulan och lägg hälften i en skål. Spara resten till dekoration. 3 Blanda ner den väl avrunna tonfisken i skålen med kokt äggula. Rör ner 1–2 msk majonnäs, så det precis binder tonfiskröran. Smaka av med chilisås och tabasco. 4 Fyll de urgröpta ägghalvorna med tonfiskröran och lägg äggen med den platta sidan nedåt på ett serveringsfat. 5 Rör ut yoghurten med 1–2 msk majonnäs. Ringla över äggen. 6 Smula resten av äggulan över äggen. Servera med gröna oliver som skurits i halvor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök