Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Otroligt god dipp som jag lagat med inspiration av klassiska vitello tonato. Kan även användas som tillbehör till grillat fisk, fläsk eller kalv.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda tomater, oliver, vitlöksklyftor och olja i en liten långpanna med bakplåtspapper. Salta och rostade i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Låt tonfisken rinna av i ett durkslag, spara oljan.
Mät upp tonfisk, majonnäs, sardeller och kapris i en bunke och mixa slät med stavmixer. Smaka med salt, peppar och citronsaft.
Bred ut dippen på ett fat och toppa med ljummen eller kyld tomattopping. Ringla över 1–2 msk av den sparade oljan. Salta, peppra och garnera med örter.
Servera med smördegsstänger chips eller pitabröd.