Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga lyxburgare. Lägg dem gärna på grillen och njut med frasiga pommes.
Sätt ugnen på 225 grader. Tillred pommesen enligt anvisning på förpackningen 2 Aioli: Rör ihop alla ingredienserna.
Burgare: Finhacka tonfisken. Finriv skalet av citronen. Ansa och finstrimla löken. Blanda tonfisk, citronskal, sambal, lök, salt och peppar till en färs. Dela och forma smeten till fyra burgare med vattensköljda händer. Lägg på ett oljat fat och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
Pensla burgarna runtom med olja. Grilla på grillen eller i panna i cirka 2 minuter per sida, de ska vara lätt rosa i mitten.
Lägg ihop burgarna med bröd, aioli, tomatskivor, sallad och picklad lök. Servera med pommes.
Recept från Leva & Bo.