Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskburgare med rökig paprikaaioli och sötpotatispommes

Härliga lyxburgare. Lägg dem gärna på grillen och njut med frasiga pommes.

Tonfiskburgare med rökig paprikaaioli och sötpotatispommesTonfiskburgare med rökig paprikaaioli och sötpotatispommesTonfiskburgare med rökig paprikaaioli och sötpotatispommes
Foto: Helén Pe / Helén Pe/Expressen

Aioli

  • 1 burkaioli- färdig kyld
  • 1 tskpaprikapulver- gärna rökt
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt

Burgare

  • 600 gtonfiskfilé- färsk, MSC-märkt
  • 1citron
  • 100 gsalladslök
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 mskolivolja- till stekning

Tillbehör

  • 1 påsepommes frites- frysta, gärna sötpotatis
  • 3tomater- i skivor
  • 100 gsalladsmix
  • 1 dlpicklad rödlök- köpt eller hemgjord
  • 4hamburgerbröd- av briochetyp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tillred pommesen enligt anvisning på förpackningen 2 Aioli: Rör ihop alla ingredienserna.

  2. Burgare: Finhacka tonfisken. Finriv skalet av citronen. Ansa och finstrimla löken. Blanda tonfisk, citronskal, sambal, lök, salt och peppar till en färs. Dela och forma smeten till fyra burgare med vattensköljda händer. Lägg på ett oljat fat och ställ i kylen i cirka 30 minuter.

  3. Pensla burgarna runtom med olja. Grilla på grillen eller i panna i cirka 2 minuter per sida, de ska vara lätt rosa i mitten.

  4. Lägg ihop burgarna med bröd, aioli, tomatskivor, sallad och picklad lök. Servera med pommes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.