Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfiskbullar med yoghurtsås

Vanlig tonfisk i vatten på burk blir jättegoda små bullar som känns lyxigare än de är.

Tonfiskbullar med yoghurtsås
Tonfiskbullar med yoghurtsås
Tonfiskbullar med yoghurtsås

Ingredienser

  • 1potatis- stor, kokt
  • 1 burktonfisk- i vatten (150 g)
  • 1vitlök- klyfta, pressad
  • 1 tskingefära- färsk, riven
  • 2 tsklime- pressad
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 krmsalt
  • 1äggula
  • 2 mskströbröd
  • 2 tskolja- till stekning

Sås

  • 1 dlmatyoghurt
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 tsklime- pressad
  • 1 krmingefära- riven
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 300 gris- kokt
  • 1salladslök- strimlad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och låt den svalna så att den går att hantera. Skala den och riv den på rivjärn eller pressa genom potatispress. Blanda den i en skål med avrunnen tonfisk, vitlök, ingefära, limesaft, peppar, salt och äggula. Blanda om till en jämn smet.

  2. Rulla små bollar och rulla dem i ströbröd. Stek dem i olja på medelhög värme ca 4 min tills de får färg runt om.

  3. Blanda samman ingredienserna till såsen och låt den vara kall.

  4. Servera tonfiskbullarna med kall yoghurtsås, kokt ris och lite strimlad salladslök. Ca 445 kcal per portion, varav ca 10 g fett.

Vad tyckte du om receptet?