Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis

Grilla bara tonfisken någon minut på varje sida så blir den riktigt saftig. Om man inte vill fritera går det även bra att rosta sötpotatisstrimlorna i ugnen.

Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis
Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis
Tonfisk med ananas, sesammajo och friterad sötpotatis

Tonfisk

  • 600 gtonfisk- (MSC-märkt albacor eller skipjack)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2citroner

Salsa

  • 1ananas- färsk
  • 2salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 msklime- pressad
  • 70 grucola

Sesammajonnäs

  • 1,5 dlhellmans majonnäs
  • 0,5 tsklime- pressad
  • 2 krmsesamolja
  • 1 krmsalt

Friterad sötpotatis

  • 3sötpotatisar- (600 g)
  • 1 lrapsolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Salsa: Ansa och skär bort skalet på ananasen. Dela den på längden och skär i två delar. Skär bort mittstocken, skiva ananasen tunt. Finstrimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ananas, chili, salladslök och limesaft.

  2. Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, limesaft, sesamolja och salt.

  3. Sötpotatis: Skala och finstrimla sötpotatisen. Värm oljan till 180 grader. Fritera i omgångar tills den är riktigt krispig. Låt rinna av på hushållsapper. Strö på salt.

  4. Skär tonfisken i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla den med olja. Strö på salt och peppar. Grilla fisken ca 2 min på varje sida. Skär citronerna i halvor och grilla dem ca 1 minut på varje sida.

  5. Blanda ananassalladen med rucola och lägg på fisken. Servera med sötpotatis, sesammajonnäs och grillad citron.

Vad tyckte du om receptet?