Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tommys små hamburgare

Den perfekta bjudmaten – hamburgare i miniformat! Se receptet här!

Tommys små hamburgare
Tommys små hamburgare
Tommys små hamburgare
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 8minihamburgerbröd
  • 400 gfärs- av högrev
  • 2gula lökar
  • 8 skivorcheddarost- små
  • 4 mskglaze
  • salt
  • olja- till stekning

Glaze

  • 2tomater- färska
  • 1,5 dlråsocker
  • 3 msksoja
  • 2 tskchipotlepulver- eller chipotlepasta
  • 1röd chili
  • 25 gingefära- färsk
  • 1 dllimejuice

Gör så här

  1. Börja med glazen genom att riva tomaterna på det grova på rivjärnet så att skalet fastnar på rivjärnet. Lägg sedan allt utom skalet i en kastrull tillsammans med råsocker och låt koka upp.

  2. Slå på soja, chipotle och fint hackad chili och ingefära, avsluta med limejuice. Låt det koka samman på medelhög värme tills det fått en simmig konsistens och att bubblorna blir tjockare.

  3. Skiva löken och stek den försiktigt, först på hög värme så vätskan försvinner och sedan på låg värme i olja. Salta och låt sedan vila separat.

  4. Forma hamburgare av färsen, små om ni har småbröd, annars normal hamburgarstorlek. Tryck till burgarna så de inte är bollar.

  5. Dela brödet och rosta det i stekpanna på hög värme så det blir mörkbrunt.

  6. Stek sedan hamburgarna i en torr het stekpanna så de nästan får en bränd yta, använd gärna gjutjärnspanna eller grillen. Stek några minuter på varje sida och lägg på osten medan de steks. Lägg på lite av glazen på osten och lite lök. Lyft sedan burgaren från pannan och låt landa på bröden. Dela burgarna om ni har stora bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök