Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär ett kryss i tomaterna med en kniv. Koka upp vatten i en gryta och skålla tomaterna cirka 30 sekunder. Ta upp med hålslev och spola eventuellt av dem med kallt vatten. Ta bort skalet.
Dela tomaterna i klyftor. Ta bort inkråm med kärnor och lägg i ett durkslag. Lägg tomatköttet i en skål för sig. Låt inkråmet rinna av och spara tomatjuicen.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp löken med 1 1/2 dl av tomatjuicen. Smaka av med salt, svartpeppar och ketchup. Låt de urkramade gelatinbladen smälta i juicen.
Vänd ner tomatkött och plockade basilikablad i juicen. Lägg över allt i en liten form, ca 15 x 15 centimeter. Tryck ner blandningen med en sked och häll av och spara juicen. Ställ kallt i kylen, minst 2 timmar. Låt juicen stelna i en annan form.
Mixa smetana och basilika-blad i en skål med mixerstaven, tills krämen blir fluffig och tjock. Smaka av med honung, salt och peppar.
Lossa terrinen från formen. Skär terrinen i kuber och lägg upp med mâchesallat, mozzarella, rostade pinje- och pumpakärnor och basilika-kräm. Toppa med basilikablad, svartpeppar och tärningar av tomatjuicegelé.
Recept från Mitt kök