Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomattarte

Tomattarte blir sommarens läckraste förrätt med tomater och vackra blommor. Välj dina favoritcharkuterier till.

Tomattarte
Tomattarte
Tomattarte
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gsmördeg- kyld
  • 350 gtomater- i olika färger och storlekar
  • 100 gmanchego
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 200 gfärskost- naturell
  • 0,5 dlgräslök- finhackad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • ätbara blommor- t ex tagetes
  • basilikablad

Tillbehör

  • 400 gserranoskinka
  • spanska oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp degen så att det bildas en kant.

  2. Skär tomaterna i skivor. Riv manchegon. Kärna ur och finstrimla chilin. Bred färskosten på smördegsbottnen. Strö på chili, gräslök och manchego. Lägg på tomatskivorna. Ringla över olja och strö på flingsalt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med ätbara blommor och basilika. Servera tarten med skinka och oliver.

Vad tyckte du om receptet?