Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch smörgåstårta med saftiga söta tomater. Brödet blir godast om det får jäsa länge.
1 Rör ut vatten och jäst i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en deg. Jäs i en timme under bakduk.
Sätt ugnen på 150 grader. Skiva kvist-och cocktailtomater. Blanda med vitlök, olja, socker, balsamvinäger och salt. Lägg på plåt med ugnsplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i en timme.
Smörj en långpanna med olja. Häll ner degen och toppa med olja. Tryck ut degen mot kanterna. Garnera med flingsalt, örter och tomater. Jäs i ytterligare en timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in brödet i mitten och sänk till 200 grader. Grädda i 25-20 minuter tills brödet fått färg. Låt svalna på galler.
Blanda mosad fetaost med övriga ingredienser. Salta och peppra.
Dela foccacian på mitten och fyll med ostblandningen och hälften av tomaterna. Lägg på den andra halvan och gör på samma sätt. Toppa med tomater, smulad feta, örter salladsskott och peppar. Ringla över olivolja.
Recept från Mitt kök