Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med risoni


En matig soppa som serveras med små köttbullar.

Tomatsoppa med risoni

Tomatsoppa med risoni

Tomatsoppa med risoni

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 burkartomater- à 500 g passerade
  • 45 dlvatten
  • 2 kapslargrönsaksfond- Fond du chef
  • 1 dlrisoni (barilla)
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dlbasilika- hackad
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskråsocker

Servera med:

  • parmesan- riven
  • småköttbullar
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en gryta utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs i en minut.

  2. Tillsätt passerade tomater, ­vatten och grönsakskapsel. Koka i tio minuter.

  3. Tillsätt risoni och koka i tio ­minuter. Rör då och då. Smaka av med salt, peppar, basilika, vinäger­ och socker. Servera med riven ­parmesanost, köttbullar och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök