Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med parmesanchips

Koka en läcker och värmande tomatsoppa. Toppa med lite crème fraiche, basilika och servera med parmesanchips.

Media laddas

Tomatsoppa

  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 4 dlpasserade tomater
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Parmesanchips (8-10 stycken)

  • 100 gparmesan- riven färsk

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche
  • 4 kvistarbasilika
  • svartpeppar- mald
Foto: Wolfgang KleinschmidtFoto: Wolfgang KleinschmidtFoto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gör så här

  1. Tomatsoppa: Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken och vitlöken i oljan i en kastrull.

  2. Häll på grönsaksbuljongen och de passerade tomaterna. Koka upp och sjud några minuter.

  3. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en mixerstav.

  4. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Riv parmesanosten och lägg i högar på en plåt med ett bakplåtspapper. Platta till något och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

  6. Låt svalna och stelna på plåten.

  7. Servering: Servera soppan i skålar med crème fraiche, basilika och parmesanchips. Strö över malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök