Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med parmesanchips

Koka en läcker och värmande tomatsoppa. Toppa med lite crème fraiche, basilika och servera med parmesanchips.

Tomatsoppa med parmesanchips
Tomatsoppa med parmesanchips
Tomatsoppa med parmesanchips
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tomatsoppa

  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 4 dlpasserade tomater
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Parmesanchips (8-10 stycken)

  • 100 gparmesan- riven färsk

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche
  • 4 kvistarbasilika
  • svartpeppar- mald

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Tomatsoppa: Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken och vitlöken i oljan i en kastrull.

  3. Häll på grönsaksbuljongen och de passerade tomaterna. Koka upp och sjud några minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en mixerstav.

  5. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Riv parmesanosten och lägg i högar på en plåt med ett bakplåtspapper. Platta till något och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

  7. Låt svalna och stelna på plåten.

  8. Servering: Servera soppan i skålar med crème fraiche, basilika och parmesanchips. Strö över malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök