Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med örtolja


En doftande örtolja sätter piff på en sommarfräsch tomatsoppa.

Tomatsoppa med örtolja

Tomatsoppa med örtolja

Tomatsoppa med örtolja

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 500 gtomater- röda och gula
  • 1 lvatten
  • 2 mskgrönsaksfond- kyckling- eller
  • salt- peppar
  • 2 tskråsocker

Örtolja:

  • 1 mskbasilika- färsk
  • 1 mskpersilja- färsk
  • 1 mskoregano- färsk
  • 1 msktimjan- färsk
  • 1 mskkörvel- färsk
  • 1 tskdragon- färsk fransk
  • 1 dlpeppar- oliv- och rapsoljasalt

Gör så här

  1. Skala och skär lök och vitlök i bitar. Dela tomaterna. Fräs löken i olja tills den blir blank och mjuk.

  2. Tillsätt tomater, vatten och kycklingfond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda, ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaksätt med salt, peppar och socker.

  3. Örtolja: Mixa basilika, persilja, oregano, timjan, körvel och dragon med olja till en slät grön olja. Smaksätt med salt och peppar. Ringla lite olja över soppan vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök