Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med majs och bacon

Majs i soppan gör den extra matig, lite krispig och behagligt söt i smaken. Servera soppan med ett gott nybakat bröd.

Tomatsoppa med majs och bacon
Tomatsoppa med majs och bacon
Tomatsoppa med majs och bacon

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 1vitlök- klyfta
  • 1 mskolivolja
  • 400 gtomater- krossade
  • 5 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 msktimjan- färsk, hackad
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsvartpeppar
  • 4tomater
  • 385 gmajskorn

Tillbehör

  • timjan- färsk
  • bröd
  • 1bacon- knaperstekt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, timjan, socker och peppar. Låt koka 10 min.

  2. Tärna tomaterna. Tillsätt dem i soppan samt avrunna majskorn. Hetta upp soppan.

  3. Servera soppan med knaperstekt bacon, färsk timjan och bröd.

Vad tyckte du om receptet?