Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 37g
Kolhydrater: 45g
Recept på tomatsoppa med kycklingfrikadeller. Koka pastan i soppan precis före servering, eftersom den sväller.
Finriv hälften av osten. Finhacka hälften av basilikan. Blanda färsen med ost, basilika, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små runda bollar.
Finhacka stjälken på broccolin. Bryt resten i små buketter. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs broccolistjälk, lök och vitlök i 1 msk olja ca 2 min. Häll över krossade tomater och 1 liter vatten. Tillsätt buljongtärningarna, krydda med 1 tsk salt och låt koka upp. Lägg i kycklingbollarna och låt koka ca 5 min.
Ta upp kycklingbollarna med en hålslev och lägg pastan i soppan. Koka enligt anvisning på förpackningen. Blanda i broccolibuketterna när ca 2 min återstår av koktiden.
Grovriv resten av osten och riv resterande basilika i bitar. Lägg tillbaka bollarna i soppan. Droppa 1 msk olja över soppan och servera med ost och basilika.