Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med kycklingfrikadeller

Recept på tomatsoppa med kycklingfrikadeller. Koka pastan i soppan precis före servering, eftersom den sväller.

Tomatsoppa med kycklingfrikadeller
Tomatsoppa med kycklingfrikadeller
Tomatsoppa med kycklingfrikadeller
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gkycklingfärs- gärna ekologisk
  • 100 gparmesan
  • 1 krukabasilika
  • 250 gbroccoli- färsk
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 200 gpasta- gärna en liten sort
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Finriv hälften av osten. Finhacka hälften av basilikan. Blanda färsen med ost, basilika, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små runda bollar.

  2. Finhacka stjälken på broccolin. Bryt resten i små buketter. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Fräs broccolistjälk, lök och vitlök i 1 msk olja ca 2 min. Häll över krossade tomater och 1 liter vatten. Tillsätt buljongtärningarna, krydda med 1 tsk salt och låt koka upp. Lägg i kycklingbollarna och låt koka ca 5 min.

  4. Ta upp kycklingbollarna med en hålslev och lägg pastan i soppan. Koka enligt anvisning på förpackningen. Blanda i broccolibuketterna när ca 2 min återstår av koktiden.

  5. Grovriv resten av osten och riv resterande basilika i bitar. Lägg tillbaka bollarna i soppan. Droppa 1 msk olja över soppan och servera med ost och basilika.

Vad tyckte du om receptet?