Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med cappuccinoskum

Det goda mjölkskummet ger den enkla soppan en lyxigare vardagskänsla. En smal lunch för den som räknar kalorier.

Tomatsoppa med cappuccinoskum
Tomatsoppa med cappuccinoskum
Tomatsoppa med cappuccinoskum

Ingredienser

  • 1lök- hackad, gul
  • 1vitlök- klyfta, hackad
  • 1 mskolja
  • 1 burktomater- passerade (400 g)
  • 2buljongtärningar
  • 6 dlvatten
  • 1 tsktimjan
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Topping

  • 2 dlmjölk- lätt

Tillbehör

  • parmesanmuffins

Gör så här

  1. Fräs löken i olja.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna till soppan, utom toppingen, och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka upp mjölken, vispa den kraftigt under tiden så att ett fast skum bildas. Servera soppan med mjölkskummet och parmesan- muffins eller brytbröd. Recept på parmesanmuffins hittar du här: https://alltommat.se/recept/parmesanmuffins-2/

Vad tyckte du om receptet?