Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsoppa med brieost och pestopizza

Mustig soppa där smältande brieost i botten ger soppan en lyxig touch. Med en knaprig pestopizza till blir det en fullträff! Kapslarna med fond är salta i sig så det behövs inte så mycket extra salt. Smaka dig fram om du använder buljongtärningar.

Tomatsoppa med brieost och pestopizza Tomatsoppa med brieost och pestopizza Tomatsoppa med brieost och pestopizza
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskpaprikapulver
  • 3 msktomatpuré
  • 800 gkörsbärstomater- på burk, eller krossade tomater (à 400 g)
  • 2lagerblad
  • 2grönsaksbuljongkapsel- Fond du chef vegetable
  • 200 gbrieost- eller burrata-ost
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • olivolja

Garnering och tillbehör

  • 1 pktpizzadeg- Pop bakery, (à 230 g)
  • timjan- eller basilika
  • 1 burkpesto- Svegro (140 g) eller basilikapesto

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i en kastrull. Låt paprikapulver och tomatpuré fräsa med sista minuten.

  2. Tillsätt tomater, 1 liter vatten, lagerblad och fond. Låt soppan småkoka under lock i 20 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ur lagerbladen och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  4. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred pesto över. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10–12 minuter.

  5. Fördela soppan i djupa tallrikar och lägg i en bit brieost. Garnera med örter och ringla eventuellt över lite olja. Skär pizzan i snibbar och servera till.

Vad tyckte du om receptet?