Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsill

TomatsillTomatsillTomatsill
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 ginlagd sill- (1 burk)
  • gräslök- några strån
  • 1 msklök- finskuren gul

Sås

  • 3 dltomatjuice
  • 1 msktomatpuré
  • 2 mskolivolja
  • 2 stsoltorkade tomater- i olja
  • 0,5 mskfarinsocker
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till tomatsåsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

  2. Häll av lagen från den inlagda sillen och lägg ner i tomatsåsen och låt stå i cirka 4 timmar.

  3. Servera i små koppar eller glas och garnera med gräslök och lök. Svartvinbärs- brännvin passar fint till tomatsillen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök