Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsill med sherry

En sötsyrlig tomatsill kryddad med sherry och apelsin.

Tomatsill med sherry
Tomatsill med sherry
Tomatsill med sherry
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 burkarmatjessill- (à ca 200 g)
  • 1purjolök- (bit, ca 10 cm)
  • 0,5 dltomatketchup
  • 0,5 dltomatpuré
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlsherry- halvtorr
  • 1apelsin- rivet skal
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Ansa och finhacka purjolöken.

  2. Blanda ketchup, tomatpuré, olja och sherry. Smaksätt med apelsinskal, salt och peppar.

  3. Vänd ner sill och purjolök och låt stå kallt ca 1 dygn innan sillen serveras.

Vad tyckte du om receptet?