Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tomatsås på bästa sätt, smakrik och lättlagad. Såsen är lika god som bas på en pizza eller som den är på nykokt pasta, och går utmärkt att frysa in.
Skala och finhacka båda lökarna och låt dem svettas tillsammans med olivoljan i en kastrull.
Lägg i båda tomatsorterna och låt sjuda 20 minuter. Mosa de hela tomaterna med en gaffel eller puréstöt och rör om såsen lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen svalna innan du använder den om du ska ha den på pizza. Äter du den tillsammans med pasta kan du servera den direkt, och toppa med något du tycker är gott, som ost eller färska örter. Såsen går även utmärkt att frysa in i mindre portioner om hela satsen inte går åt.
Recept från Mitt kök