Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsås - recept

Smaksätt gärna tomatsåsen med färska örter, till exempel oregano eller basilika. På vintern, när tomaterna inte är så söta, kan du tillsätta en gnutta socker som förhöjer smaken.

Använd såsen till exempelvis pizza och pasta.

Tomatsås - recept
Tomatsås - recept
Tomatsås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6tomater
  • 1gul lök
  • 23vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 msktomatpuré
  • 1 dlvatten
  • 0,51 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar, skär bort det hårda kvistfästet. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken och vitlöken i oljan, tillsätt tomatpurén och tomaterna. Häll på vattnet och låt koka upp. Sjud såsen i 5–10 minuter.

  3. Mixa såsen med mixerstav och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök