Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsås – grundrecept

Här är vår bästa tomatsås att använda när du lagar pizza. Enkelt och gott!

Tomatsås – grundrecept
Tomatsås – grundrecept
Tomatsås – grundrecept
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 burkpasserade tomater
  • 1 burktomater- hela,av god kvalitet
  • salt
  • peppar
  • 15 bladbasilika- färsk, eller andra örter

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och låt dem svettas tillsammans med olivoljan i en kastrull.

  2. Lägg i båda tomatsorterna och låt sjuda i 20 minuter. Mosa de hela tomaterna med en gaffel eller puréstöt och rör om såsen lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt såsen svalna innan du lägger den på pizzan. Frys gärna ned i lagom portioner till andra tillfällen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök