Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomatsås från Ligurien. Favoritsåsen görs av riktigt smakrika tomater och sardeller. Bra att ha färdig i frysen till pasta, pizza eller lasagne. Tänk på att inte fylla burkarna ända upp om de ska frysas.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja i en stor vid panna. Tillsätt tomatpuré och sardeller och fräs ytterligare 1–2 min.
Skär tomaterna i bitar. Läggdem i pannan. Häll i vinet och tillsätt honung och oregano. Krydda med salt och peppar. Låt såsen sjuda på låg värme utan lock ca 25 min. Skär basilikan grovt och rör ner den. Låt såsen kallna.
Häll såsen i burkar eller ziplockpåsar. De som inte ska användas inom en vecka fryses in.