Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsås

Fort och lätt går det att göra den mörka tomatsåsen, som får en rund och fin smak av rödvin.

Tomatsås
Tomatsås
Tomatsås

Ingredienser

  • 1 mskrapsolja
  • 1gul lök
  • 1 stjälkselleri
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msktomatpuré
  • 2 dlrött vin
  • 1 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 burktomater- krossade (400 g)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finstrimla sellerin. Fräs lök, vitlök och selleri ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vin, vatten, buljongtärning och tomater.

  2. Låt koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Servera såsen varm.

Vad tyckte du om receptet?