Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsås

En lite grov tomatsås som tillsammans med kokt pasta blir en god rätt i all sin enkelhet.

Tomatsås
Tomatsås
Tomatsås
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kgtomater- röda
  • 1gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 3sardeller
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlrött vin
  • 1,5 tsksalt
  • 2 tskrårössocker
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktomatpuré

Tillbehör

  • 300 gpasta
  • basilika
  • parmesan

Gör så här

  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellerna.

  2. Fräs lök, vitlök och sardeller i olja ca 1 minut.

  3. Tillsätt tomater, vin, salt, socker, peppar och tomatpuré och låt sjuda utan lock ca 10 min.

  4. Koka pastan och servera med den varma tomatsåsen, finhackad basilika och hyvlad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?