Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsallad med räkor och dragon

Recept på tomatsallad med räkor och dragon. Tillsammans med avokado, räkor, trädgårdskrasse, brödkrisp och dragonmajonnäs blir tomatsalladen en mättande lunch eller middag.

Tomatsallad med räkor och dragonTomatsallad med räkor och dragonTomatsallad med räkor och dragon
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 skivorlevainbröd- stora
  • 2 msksmör
  • 500 gräkor- frysta stora, tinade
  • 500 gtomater
  • 2 dllinser- kokta, gröna eller svarta
  • 1 påsesallad- blandad (80 g)
  • 2dragonkvistar

Dragonmajonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskdragonvinäger
  • 2dragonkvistar
  • 2 krmsalt
  • 2 dlrapsolja- eller solrosolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och sjud äggen ca 6 min. Spola dem med kallt vatten. Riv brödet i bitar och stek det frasigt i smör. Skala räkorna.

  2. Skiva tomaterna och lägg upp dem på ett stort fat varvat med sallad, linser och brödkrutonger. Skala och halvera äggen och lägg dem överst. Repa över dragonblad.

  3. Dragonmajonnäs: Lägg äggulan i botten på en mixerkanna med vinäger, repade dragonblad och salt. Häll på oljan. Sätt ner mixerstaven i botten och mixa ihop till en majonnäs. Krydda med peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha den -tunnare. Servera majonnäsen till salladen. 

Vad tyckte du om receptet?