Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm

Recept på tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm. Tomaternas fruktiga smak förstärks med hallon. Pepprig tagetes är gott till, antingen små hela blommor eller blombladen från större.

Tomatsallad med hallon, basilika och chèvrekrämTomatsallad med hallon, basilika och chèvrekrämTomatsallad med hallon, basilika och chèvrekräm
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gtomater- små, i olika färger
  • 150 ghallon
  • 4basilikakvistar
  • 2 krmflingsalt
  • 100 gchèvreost
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • ätliga blommor och blad- t ex tagetes, ringblomma, krasse eller gurkört

Gör så här

  1. Skär tomater och hallon i bitar och blanda med olja, repade basilikablad och salt. 

  2. Mixa eller mosa getosten med crème fraichen. Bred ut krämen på fyra tallrikar och fördela salladen över. Garnera med blommor och blad. Krydda med peppar.

Vad tyckte du om receptet?