Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsallad med burrata & pistaschdressing

Det här är tomat– och mozzarellasallad de luxe. Rostat bondbröd med lite olivolja och flingsalt är gott att servera till salladen.

Tomatsallad med burrata & pistaschdressing
Tomatsallad med burrata & pistaschdressing
Tomatsallad med burrata & pistaschdressing
Foto: Ove Lindfors

Dressing

  • 1 dlpistaschnötter- naturella
  • 4sardeller
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3 mskmynta- hackad
  • 1 dlpersilja- strimlad
  • 1 dlbasilika- strimlad
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 dlpecorino- riven
  • 1,5 dlolivolja
  • salt

Tomatsallad

  • 400 gcocktailtomater- gärna olika sorter och färger, ca
  • 1röd chili
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • peppar- nymalen
  • 5065 grucola
  • 4burrataostar- à 100 g (ren ostvikt)
  • myntablad

Gör så här

  1. Dressing: Grovhacka nötter, sardeller och vitlök. Mixa alla ingredienserna med mixerstav. Smaka av med salt.

  2. Sallad: Dela tomaterna. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och hacka chiliköttet.

  3. Blanda tomater, chili, olivolja, citronsaft, salt och peppar.

  4. Vänd ner ruccolan i tomatsalladen precis vid servering.

  5. Lägg upp tomatsalladen på tallrikar. Lägg burratan på tallrikarna och dela den på mitten. Klicka dressing över osten. Strö över några myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök