Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsallad med borlottibönor

En lättlagad och god sallad där det nästan bara är att öppna bön- och olivburkar. Söta tomater och en god dijondressing förhöjer smaken ytterligare.

Tomatsallad med borlottibönor
Tomatsallad med borlottibönor
Tomatsallad med borlottibönor

Ingredienser

  • 2rödlökar- små
  • 750 gtomater- gärna plomon- eller kvisttomater
  • 410 gborlottibönor- på burk
  • 500 gkalamataoliver
  • 350 goliver- gröna, med citronfyllning
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskflingsalt

Dijondressing

  • 1äggula
  • 2 mskdijonsenap
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll av olivspadet.

  2. Blanda ingredienserna till salladen. Tillsätt peppar och salt.

  3. Mixa äggula, dijonsenap och äppelcidervinäger. Droppa i oljan och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.

Vad tyckte du om receptet?