Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatsallad med basilikaolja och hyvlad parmesan

Man bara måste passa på att njuta av sommarens söta och goda tomater.

Tomatsallad med basilikaolja och hyvlad parmesan
Tomatsallad med basilikaolja och hyvlad parmesan
Tomatsallad med basilikaolja och hyvlad parmesan
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 500 gtomater- gärna olika färger och storlekar
  • 1 nypasocker
  • 1 dlolivolja
  • 1 krukabasilika- färsk
  • 12vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • parmesan

Gör så här

  1. Skär tomaterna i lagom stora bitar och lägg upp i en skål.

  2. Strö över en nypa socker.

  3. Mixa ihop olivolja och basilika med finhackad vitlök med en handmixer. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ringla oljan över tomaterna och hyvla över rikligt med god parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök