Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatröra

Tomatröra lagas under lång tid i ugnen för att koncentrerar smakerna. Den användbara röran passar perfekt till bruschetta med färskost. Tomatröran kan förberedas och håller 2–3 dagar i kyl.

Tomatröra
Tomatröra
Tomatröra
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gtomater- gärna små i olika färger
  • 5sardeller
  • 3 mskkapris
  • 1 kvisttimjan
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Halvera -tomaterna om de är små och skär de större i mindre bitar. Blanda med sardeller, kapris, repad timjan, olja och peppar.

  2. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?